Winst na verlenging tegen Le Portel

BCO recupereerde Chase Fieler na een dijblessure (toch voor 20 minuten want toen verzwikte hij opnieuw zijn enkel), maar moest het nog steeds zonder Djurisic, Buza en Schwartz doen. BCO was heel lang op achtervolgen aangewezen…

Onze tegenstanders uit Le Portel bij Boulogne-sur-mer, een Franse middenmotor, namen de beste start. Defensief niet altijd bij de les en aanvallend in mindere doen, zag Oostende zijn tegenstander steeds verder afstand nemen. Een Time-out en enkele wissels brachten wat energie en defensieve dash waardoor de Filous net niet konden aansluiten aan de rust (35-41).

Na de pauze kwamen de Fransen opnieuw het vinnigst uit de kleedkamer en liepen zowaar 15 punten uit. Toch kwam er een grote ommekeer in het 4e kwart. Met sterke inbreng van yougster Van Der Vuurst en vooral ook de driepunters van Lasisi, kon de kustploeg eindelijk aansluiting vinden (86-86) .

In de verlengingen namen Maric en Djordjevic dan het heft in handen om de wedstrijd definitief te beslissen.

Eindstand: 99-94

Williams 11, Van Der Vuurst 10, Lasisi 22, Mwema 5, Desiron 11, Buysschaert 2, Enobakhare 6, Djordjevic 15 (11 assists), Fieler 8, Marin 9