Medi Bayreuth – Filou Oostende

Medi Bayreuth – Filou Oostende

vs

Recap

Filou Oostende glijdt uit de wedstrijd na de rust

In het Duitse Bayreuth kon Oostende aanvankelijk aanklampen om kort voor rust de leiding zelf over te nemen.  Echter niet voor lang want balverliezen en persoonlijke fouten gaven de thuisploeg de kans om hun momentum terug op te pikken. Na de pauze kwam de thuisploeg volledig onder stoom en was BCO niet alert en precies genoeg om voldoende weerstand te kunnen bieden.

De thuisploeg nam de beste start maar een sterke Kesteloot en Fieler  hielden Filou Oostende in de wedstrijd (17-12).  Oostende had vooral moeite met center Martin onder doel . Via Djurisic met penetraties en een bom van Mwema kon Oostende de leiding dan toch overnemen (31-32) en toen ook Williams uitpakte met een inlegger en een driepunter leek Oostende meteen het verschil te willen maken (33-37).  De Oostendse motor begon echter te sputteren en balverliezen gaven Stockton de kans om opnieuw tegen te prikken en samen met Martin vanop de vrijworplijn de achterstand opnieuw om te buigen in voorsprong.

Ruststand: 40-39

Na de pauze deed Oostende pogingen om de controle te heroveren maar verder dan 42-42 kwam het niet.  Bayreuth vond wel meteen zijn goeie kadans en via driepunters en een opnieuw moeilijk te stoppen Martin onder doel, nam het meteen een voorsprong van meer dan 10 punten (69-55).  Kesteloot, Williams en Djurisic konden nog terugknokken tot 72-62 maar dichter dan dat zou BCO niet meer komen.  De kustploeg had het moeilijk om uitgespeelde kansen bij elkaar te spelen. Ook driepunters vielen niet meer binnen en de balverliezen dikten weer aan. Oostende kon enkel de rebound controleren maar dat alleen was onvoldoende om een echte vuist te kunnen maken tegen een nu echt wel ontketende thuisploeg. Stockton, Brooks en Robertson bleven elkaar vinden en bovendien raakmikken van achter de driepuntlijn. Bij Oostende kon enkel Williams via enkele inleggers de schade nog ietwat beperken want Oostende had in de thuisploeg al lang zijn meerdere moeten erkennen.

Eindstand: 87-61

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
07/11/2018 TBD Basketball Champions League 2018-2019 5

Uitslagen

TeamT
Medi Bayreuth87
FILOU Oostende71