Petrol Olimija (SLO) – Filou Oostende

Petrol Olimija (SLO) – Filou Oostende

vs

Recap

5e winst op rij in Champions League (na buzzer shot)

Het zware parcours na nieuwjaar en de sleur van het reizen zat BCO duidelijk in de benen. Het miste scherpte in passing en kracht in afwerking onder doel.  Defensief dikwijls te laat op de schutters en in rebound resoluut gedomineerd. Maar toch waren er lichtpunten en toonde BCO veerkracht en verbetenheid tot het einde. Met twee driepunters voerde Schwartz de forcing om de kloof te dichten en Fieler glipte netjes langs zijn verdediger om net voor het eindsignaal de winnende korf binnen te duwen.

Lasissi was er meteen weer bij om de Oostendse score te openen en zijn team even op voorsprong te brengen (5-7). Heel even maar want de thuisploeg toonde meer efficiëntie en nam resoluut de leiding over na dunks van Lazic en Jones (17-11). Williams met penetraties naar doel en steals van Schwartz zorgden ervoor dat Oostende kon blijven aanklampen (25-24). Badzim mikte zijn 2e en 3e driepunter binnen en zorgde voor een tienpuntenkloof (34-24) . Coach Gjergja greep meteen naar een time-out en herschikte zijn team. Lasisi, Dordjevic en Fieler konden milderen en na een driepunter van Span kon Maric de ruststand vastleggen.

Ruststand: 41-37

Maric ging ook na de rust op zijn elan verder en was zeer aanwezig aan beide kanten van het veld. Bovendien zette hij zijn vrijworpen precies om (43-41). Alhoewel Oostende meerdere kansen kreeg om de wedstrijd in handen te nemen werd ofwel een doelpoging gemist of werd er balverlies geleden. Ljublijana profiteerde en ging er weer vandoor (56-47).  Oostende verloor helemaal de controle onder doel en Olimpija plukte de ene na de andere aanvallende rebound. De individuele acties van Williams waren het enige offensieve antwoord. Toen Badzim zijn 4e driepunter binnenknalde zag het er niet goed uit voor de Filou’s (63-52).
Maar zoals zo dikwijls werd er weerbaarheid getoond: Williams bleef naar doel snijden maar het was Schwartz die met twee rake driepunters de forcing voerde en zijn team terugbracht (63-62). Vanop de vrijworplijn zorgde Djordjevic opnieuw voor voorsprong. Met nog 3 seconden te gaan, maakte Olimpija opnieuw gelijk via de vrijworplijn maar de instructies van coach Gjergja tijdens zijn laatste time-out werden vlekkeloos uitgevoerd waarna Fieler “on the buzzer” de winnende korf binnenduwde.

Eindstand (69-71)

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
16/01/2019 20:30 Basketball Champions League 2018-2019 11

Uitslagen

TeamT
KK Petrol Olimpija Ljublana69
FILOU Oostende71