Besiktas Sompo Japan (TUR) – Filou Oostende

Besiktas Sompo Japan (TUR) – Filou Oostende

vs

Recap

Besiktas stopt Oostendse zegereeks

Oostende startte hoopvol aan zijn derde top-match in 5 dagen tijd en ging meteen op zoek naar een kwalificatieplaats in zijn aartsmoeilijke Champions league poule. Maar onze toch wel verdienstelijke filou’s bezondigden zich iets teveel aan balverliezen en botsten vooral op een onverbiddelijk raakmikkende Rich en een oerdegelijke Buva onder doel.

Een complexloze start van BCO dat via Maric en vooral Fieler voorzichtig afstand nam van de thuisploeg.  Strakke verdediging en goeie rebounding hielpen de Oostendaars om snelheid te maken en geduldig uitgespeelde kansen te creëren.  De voornaamste reactie kwam er van Rich (driepunter) en Buva die zeer efficiënt was onder de ring (8/14).  Coach Gjergia roteerde vlot met zijn manschappen om maximale scherpte tussen de lijnen te houden. Onder impuls van Djurisic speelde Oostende zijn grootste voorsprong bij elkaar (17-26), maar dan namen de twee Turkse tenoren de wedstrijd in handen. Buva bleef zich doorzetten in de raket terwijl Rich 4 driepunters na elkaar binnenmikte en de achterstand van zijn team in één grote ruk in voorsprong omboog (33-32). Oostende bekwam nog wel van deze mokerslag via Mwema en Williams maar moest toch met achterstand gaan rusten.

Ruststand: 40-39

Besiktas ging ook na de rust meteen op zijn elan verder via driepunters van Benzing en Rich. Ook Lasisi duwde twee bommen binnen (47-45) maar de druk van de thuisploeg werd te groot. Pressey (10 assists) bediende opnieuw Buva onder doel en uit een Oostendse onsportieve fout puurden de Turken nog eens 5 punten (56-45). Een technische fout aan de overkant leverde Oostende ook wel 4 punten op en ondanks de driepunter van Schwartz duwde Besiktas toch door naar hun grootste voorsprong (70-55)

Zoals zo dikwijls hield Oostende het hoofd koel, liet zich niet gaan maar toonde weerbaarheid en veerkracht. BCO hield de thuisploeg ruim drie minuten scoreloos en aanvallend namen Lasisi en Djurisic hun team op sleeptouw (70-64). Maar uiteindelijk vond Besiktas zijn ritme terug via Buva en Benzing. Aanvallend kreeg BCO het stilaan moeilijker om de juiste openingen te vinden met enkele balverliezen tot gevolg. Alleen Fieler kon nog een opening forceren maar er was niet meer genoeg tijd om de thuisploeg nog te bedreigen.

Eindstand: 80-71

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
29/01/2019 18:00 Basketball Champions League 2018-2019 13

Locatie

BJK Akatlar Arena
Akat Mahallesi, Öztürk Sk. No:5, 34335 Beşiktaş/İstanbul, Turkije

Uitslagen

TeamT
Besiktas Sompo Japan80
FILOU Oostende71