Basic-Fit Brussels – Filou Oostende

Basic-Fit Brussels – Filou Oostende

vs

Recap

Verdiende winst “op karakter”

Filou Oostende heeft de wedstrijd geleid van begin tot einde al bleven de Brusselaars wel constant hardnekkig aanklampen in een goed gevuld Paleis 12 op de Heizel. De thuisploeg ondernam bij 67-68 en nog minder dan een minuut te spelen nog wel een poging om de wedstrijd te stelen maar na een time-out van coach Gjergja kon een koelbloedige Lasisi de wedstrijd definitief afmaken met een driepunter…

BCO nam een vliegende start. Defensief kwamen de Brusselaars er niet door en aanvallend speelde de kustploeg uiterst  efficiënt (0-9). Na een time-out herpakte de thuisploeg zich en onder impuls van Lichodzijewski die twee open driepunters binnenknalde, sloten ze terug aan (11-13). Fieler en Lasisi namen hun team weer op sleeptouw maar Stevens liet niet begaan (17-17). Thompson maakte een mooi debuut, zorgde voor druk in aanvallende rebound en lukte bovendien 9 punten op rij alvorens met foutenlast naar de kant te moeten (26-36). Brussel klampte aan via de vrijworplijn en via Stevens die teveel ruimte kreeg. Maar Djordjevic consolideerde de voorsprong aan de rust.

Ruststand: 35-43

Niettegenstaande de driepunters van Lasisi en Djordjevic bleven de Brusselaars alles doen om de kloof te dichten (48-51) . Het scorebord bleef minutenlang “haperen” op 51-54 maar dat had BCO vooral aan zijn vele gemiste vrijworpen te danken.  Twee scores van Thompson en een driepunter van Schwartz gaven Oostende weer wat zuurstof (59-66) maar dat was dan buiten Loubry en Lichodzijewski gerekend: 67-68 op zo’n 40″ voor het einde.
Lasisi gaf de thuisploeg echter de doodsteek met een rake driepunter en Schwartz bezegelde de eindstand met twee rake vrijworpen.

Eindstand: 67-73

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen Game day
29/03/2019 20:30 Euromillions Basketbal League 2018-2019 21

Locatie

Basic-fit Brussels
Lombardsijdestraat 120, 1120 Brussel, België

Uitslagen

TeamT
Phoenix Brussels67
FILOU Oostende73